Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen: Talouden "uudessa normaalissa" tulee panostaa Suomen vahvuuksiin

15. syyskuuta 2016

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) totesi, että kansainvälinen epävarmuus, teknologinen rakennemuutos ja hidas talouskasvu ovat muodostumassa Suomen talouden "uudeksi normaaliksi". Valtakunnallisilla Satamapäivillä Kokkolassa keskiviikkona puhunut Urpilainen esitti lääkkeeksi panostamista Suomen pitkän aikavälin vahvuuksiin, joihin kuuluu peruskoulutuksen taso, naisten osallistuminen työelämään ja innovaatiopotentiaali.

-Kansainvälisen tilanteen epävarmuus ei ole väistymässä lähitulevaisuudessa, vaan Venäjä, Lähi-itä, pakolaisvirrat ja Ison-Britannian EU-ero aiheuttavat epävarmuutta vielä vuosikausia. Haasteena on myös tuloerojen kasvu, joka voi haitata talouskasvua, ja teknologian kehitys, johon liittyvä rakennemuutos voi siirtää monia ammatteja historiaan. Toki teknologian kehityksessä on myös mahdollisuuksia korkean arvonlisän työn lisäämiseen, Urpilainen kuvaa.

"Koulutus, naiset ja innovaatiot fokuksessa"

Urpilainen toteaa Suomen hitaan talouskasvun olevan "uusi normaalitila" ja pohtii yhtenä lääkkeenä panostamista Suomen vahvuuksiin, jotka voivat toimia uuden talouskasvun perustana.

-Suomen talouskasvun ennustetaan jatkuvan hitaana vielä ensi vuosikymmenelläkin, kun korkean arvonlisän tuotantoa on menetetty ja kun työikäisten määrä vähenee. Suomen pitkän aikavälin vahvuuksiin kuuluu luotettavien julkisten instituutioiden lisäksi peruskoulutuksen taso, naisten osallistuminen työmarkkinoille ja innovaatiopotentiaali. Näitä vahvuuksia kannattaa nyt ylläpitää. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tasa-arvoisen ja laadukkaan perusopetuksen turvaamista, naisten työelämään osallistumisen tukemista sekä korkeakouluihin ja innovaatiotoimintaan investoimista. Näin voitaisiin saada lisää sekä korkean arvonlisän työtä että tällaisen työn tekijöitä, Urpilainen ehdottaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 5113059

Uutiset