Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN TEKI KIRJALLISEN KYSYMYKSEN KOKKOLAN ULOSOTTOPIIRIN TULEVAISUUDESTA

26. kesäkuuta 2007

TIEDOTE
26.06.2007

Urpilainen teki kirjallisen kysymyksen Kokkolan ulosottopiirin tulevaisuudesta

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.) on jättänyt tiistaina kirjallisen kysymyksen hallitukselle Kokkolan ulosottopiirin säilymisestä itsenäisenä myös tulevaisuudessa. Keski-Pohjanmaan maakunta on luonteva toiminta-alue myös ulosottopiirille. Kokkolassa on hyvät mahdollisuudet viranomaisyhteistyöhön, sillä siellä on keskitetty poliisin talousrikosyksikkö ja verottajan yksikkö. Muun muassa näistä syistä alueen toimijat ovat pitäneet välttämättömänä, että Kokkolan ulosottopiiri säilyy itsenäisenä. Tähän lopputulokseen tuli myös ex-oikeusministeri Leena Luhtanen, joka teki tämän vuoden alussa päätöksen ulosottopiirien organisoinnin jatkovalmistelusta siltä pohjalta, että Kokkolan ulosottopiiri säilyy itsenäisenä.

"Tietooni on kantautunut huhu, jonka mukaan uusi oikeusministeri Tuija Brax valmistelisi päätöstä Kokkolan ulosottopiirin liittämisestä osaksi Vaasan ulosottopiiriä vastoin aikaisemmin tehtyä linjausta. Haluan kysymykselläni selvyyden siihen, ollaanko tällaista valmistelemassa. Ja jos ollaan, miksi uusi ministeri lähtee muuttamaan aikaisemmin tehtyä päätöstä.

Urpilaisen mielestä jo kertaallen päätettyä asiaa ei pitäisi avata uudestaan. "Asiaperustelut puoltavat Kokkolan ulosottopiirin säilyttämistä itsenäisenä myös tulevaisuudessa", kansanedustaja Urpilainen toteaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset