Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen tukee Tanskasen esityksiä

08. tammikuuta 2009

Tiedote 8.1.2009
Urpilainen tukee Tanskasen esityksiä

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen pitää selvitysmies Antti Tanskasen esityksiä yritysten luotonsaannin helpottamiseksi tervetulleina. SDP on myös pitänyt tärkeänä toimena yritysten rahoitusongelmien poistamista.

- Rahoitusmarkkinat eivät tällä hetkellä toimi ja toimenpiteillä on kiire. Tanskanen on liikkeellä järkevillä esityksillä. Haluan erityisesti kiittää Tanskasen neuvoista hallitukselle toimenpiteiden mittaluokan arvioinnissa. Elvytystoimet niin yritysrahoituksessa kuin kysynnän lisäämisessä on syytä mitoittaa yläkanttiin. Valtiovarainministerin irvailut miljardihuutokaupasta osoittavat huonoa tilannetajua.

Urpilainen toivoo, että elvytystoimien kanssa viivytellyt hallitus vihdoin käynnistää voimakkaita toimia, joilla syvenevää taantumaa voitaisiin torjua.

- Finanssikriisin seuraukset näkyvät jo monen kodin arjessa lomautusten ja irtisanomisten kasvaessa. Nyt hallituksen on syytä ripeästi ottaa hyvistä neuvoista vaari, Urpilainen vaatii.

Rahoitusmarkkinoiden elvyttämisen ohella Urpilainen pitää edelleen erittäin tärkeänä suomalaisen työn tukemista mm. rakentamisen vauhdittamisella, kuntataloutta vahvistamalla sekä muutosturvaa kehittämällä.

Lisätietoja:

Jutta Urpilainen
SDP:n puheenjohtaja
050 511 3059

Uutiset