Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN VAATII MAAKUNTAMUSEOTA KESKI-POHJANMAALLE

02. helmikuuta 2007

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) on tehnyt eduskunnassa perjantaina toimenpidealoitteen, jossa hän vaatii hallitusta ryhtymään toimiin maakuntamuseostatuksen saamiseksi Kokkolassa toimivalle K.H. Renlundin museolle.

- Keski-Pohjanmaa on ainoa maakunta koko Suomessa, jolta puuttuu maakunnallinen museotoiminta. Tällä hetkellä kuulumme Vaasassa toimivan Pohjanmaan museon toiminta-alueeseen. Mielestäni Keski-Pohjanmaa erittäin rikkaana kulttuuriperintömaakuntana tarvitsee kuitenkin oman maakuntamuseon ja K.H. Renlundin museolla on sekä asiantuntijuuden että ammattitaidon osalta täydet valmiudet toimia maakuntamuseona, sanoo kansanedustaja Urpilainen.

Kokeiluluonteinen innovatiivinen Keski-Pohjanmaan museokeskus on toiminut K.H. Renlundin museon hallinnoimana pilottihankkeena vuoden 2005 alusta. Museokeskus on saanut rahoitusta opetusministeriöltä vuosina 2005 ja 2006. Museokeskustoiminta on otettu hyvin vastaan koko maakunnan alueella. Kotiseutu- ja muissa paikallismuseoissa on selkeä museoalan asiantuntijapalvelujen tarve.

- Kulttuuriympäristön vaaliminen ja maakuntamuseotyö vahvistaisivat Keski-Pohjanmaan alueen identiteettiä sekä alueemme tunnettavuutta. Alueiden menestykseen vaikuttaa myös niiden tarjoama omaleimainen ja tasapainoisesti rakentunut ympäristö, joka osaltaan houkuttelee alueelle menestyviä, eri alojen toimijoita. Siksi mielestäni Keski-Pohjanmaan museokeskushanke olisi jo ensi vuoden alussa vakinaistettava ja sille olisi saatava maakuntamuseon status, Urpilainen toteaa.

Lisätietoja:
Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset