Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN VAATII VALTION RAHAA KANNUKSEN RAKENNEMUUTOKSEEN

31. maaliskuuta 2008

Keski-Pohjanmaan liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen vaatii valtion tukea Kannuksen kaupungin rakennemuutoksen hallintaan.

"Atrian päätös on shokki koko maakunnalle. Yt-neuvotteluissa tulisi yrittää löytää malli tuotannon jatkamiseksi. Mikäli Atria kuitenkin toteuttaa suunnitelmansa Kannuksen tuotannon ja 140 työpaikan lakkauttamisesta, edessä on raju rakennemuutos koko alueelle. Voikkaan kokemukset ovat osoittaneet, että nopea reagointi on äärimmäisen tärkeää. Kannus ja koko seutukunta olisi saatava äkillisen rakennemuutoksen tuen piiriin", vaatii Urpilainen.

"Nyt tarvitaan kaikkien elinkeinotoimijoiden yhteistyötä, jotta mahdollisesti katoavien työpaikkojen tilalle onnistutaan luomaan uusia työpaikkoja ja uutta tuotantoa. Pohjanmaan TE-keskus tarvitsee nyt valtiolta lisärahoitusta yritysten investointi- ja kehittämisrahoitukseen ja työllisyyspoliittisiin investointeihin. Toivottavasti myös ensimmäisen työntekijän palkkaustuki ja yksinyrittäjän avustus otetaan käyttöön."

"Kaikkein kiireellisintä on huolehtia työpaikkansa menettävistä työntekijöistä ja etsiä kullekin yksilölle paras ratkaisu. Nyt puhutaan useiden satojen keskipohjalaisten tulevaisuudesta, kun perheen jäsenet otetaan huomioon", Urpilainen muistuttaa.

Kansanedustaja Urpilainen tulee jättämään asiasta kirjallisen kysymyksen valtioneuvostolle lähipäivinä.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset