Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen Vetelissä, Perhossa ja Saarijärvellä: Terveyspalveluihin tasa-arvoa

29. maaliskuuta 2011

Kansanedustaja Jutta Urpilainen vieraili maanantaina Vetelissä, Perhossa ja Saarijärvellä, jossa keskustelua herätti mm. terveyspalvelujen tulevaisuus. Urpilaisen mukaan jokaisella on oikeus hyvään terveydenhuoltoon ilman kalliita yksityisiä vakuutuksia. - Hoitoon on päästävä ripeästi, ilman turhaa jonottamista. Ennaltaehkäisevään hoitoon on panostettava, Jutta totesi.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen muistutti, että meillä on maailman parhaat lääkärit ja hoitajat.
- Osaamisemme on maailman huippua. Kehitettävää on ennen muuta rakenteissa. Terveydenhuollon selkeämpi rahoitus ja sujuvampi hallinto vapauttavat resursseja itse hoitotyöhön. Byrokratiaan emme saa tuhlata. Terveyspalveluiden valuminen kansainvälisten pääomasijoittajien liiketoiminnaksi on pysäytettävä, Urpilainen totesi.

Urpilainen esitti huolensa siitä, että väestöryhmien erot terveydentilassa kasvavat.
- Köyhyys näkyy elinajan pituudessa ja laadussa. Säännölliset terveystarkastukset on taattava myös heille, jotka eivät niiden piirissä tällä hetkellä ole. Paljon sairastavia on tuettava vähentämällä sairastamisesta aiheutuvia kustannuksia. Sosiaali- ja terveydenhuollon maksukatot on yhdistettävä ja tasoa madallettava, Jutta Urpilainen esitti.

Uutiset