Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen ykkösaamussa: Kreikka tarvitsee selkeän suunnitelman kasvulle ja rakenteellisille uudistuksille

07. heinäkuuta 2015

Kansanedustaja Jutta Urpilainen puhui Ylen ykkösaamussa tänään tiistaina 7.7. Kreikan tilanteesta. Urpilaisen mukaan tämä päivä on kriittinen Kreikan tulevaisuuden kannalta. Pääministeri Alexis Tsipras esittelee tiistai-iltana uuden esityksen euromaiden johtajille.

- Toivon, että esitys tulee olemaan uskottava. Se on lähtökohta neuvotteluille Kreikan ja muiden Euromaiden välillä. Mikäli se ei ole uskottava, neuvotteluja tuskin aloitetaan. Tämä luultavasti tulisi merkitsemään Kreikan eroa euroalueesta.

Urpilaisen mukaan ollakseen uskottava, esityksen tulisi pitää sisällään aitoja toimenpiteitä joilla kreikan talous saadaan kuntoon.

- Kysymys siitä, onko kreikka valmis uudistamaan eläkejärjestelmäänsä, työmarkkinoitansa ja vahvistamaan tulopohjaa valtiolle. Tällä hetkellä veronkantojärjestelmä heikko, ja harmaa talous rehottaa.

Urpilaisen mukaan kolmannesta Kreikan tukipaketista ei voida pelkästään Saksan ja Ranskan toimesta sopia. Euroryhmässä päätökset tehdään yksimielisesti, ja jokaisella maalla on yksi ääni. Maan uuden hallituksen hallitusohjelmassa lukee, että Suomen vastuita Kreikan suhteen ei tulla kasvattamaan. Urpilainen kuitenkin muistuttaa, että tarvetta Kreikassa on avulle joka tapauksessa.

- Kreikka tulee tarvitsemaan joka tapauksessa ulkopuolista apua. Jos kreikka ei ole osana euroa, muoto tulee olemaan Humanitaarista.

Uutiset