Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAISELTA HALLITUSOHJELMALLE RISUJA JA RUUSUJA

18. huhtikuuta 2007

TIEDOTE 18.4.2007

Urpilaiselta hallitusohjelmalle risuja ja ruusuja

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen on harmissaan, että hyvinvointipalveluihin panostaminen ja köyhyyden torjunta jäivät porvaripuolueiden neuvottelutuloksessa sivuosaan. Nämä olivat hänen mukaansa SDP:n keskeisimpiä vaalitavoitteita.

- Täytyy ihmetellä sitä, että samaa tyytymättömyyttä ovat ilmaisseet myös hallituspuolueiden johtajat. Vihreiden Cronberg moitti hallitusohjelmaa siitä, ettei siinä panosteta riittävästi köyhyyden torjuntaan. Keskustan Vanhanen taas on ollut tyytymätön hyvinvointipalveluihin suunnattuun rahoitukseen. Voikin kysyä, onko Kokoomus määrännyt hallitusneuvotteluissa kaapin paikan?

Urpilainen on pettynyt myös porvarihallituksen osaamispanostuksiin.

- Täytyy yhtyä Elinkeinoelämän keskusliiton näkemykseen, että hallituksen panostukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen eivät ole riittäviä. Osaamiseen panostaminen on ollut suomalaisen työllisyyden elinehto - ja globalisaatioaikana sen merkitys vain korostuu. En olisi uskonut, että porvarihallitus on näin haluton kehittämään tätä "menestyksen myllyä".

Urpilainen antaa hallitusohjelmalle kuitenkin myös tunnustusta.

- On ilahduttavaa, että joistakin kaikkien puolueiden yhteisistä vaalilupauksista kuitenkin pidettiin kiinni. Näihin kuuluvat mm. opintorahan nostaminen ja kansaneläkkeiden korottaminen.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 30 59

Uutiset