Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilaisen työllisyyslääkkeet: Koulutus, naiset ja innovaatiot

26. syyskuuta 2016

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) esitti työllisyyslääkkeiksi panostamista peruskoulutuksen tasoon, naisten osallistumiseen työelämään ja innovaatiopotentiaaliin. Urpilainen puhui lauantaina Kokkolassa SAK:n tilaisuudessa yhdessä SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan kanssa.

Urpilaisen mukaan Suomen kannattaisi nyt panostaa vahvuuksiinsa, kun hitaan talouskasvun ennustetaan jatkuvan vielä ensi vuosikymmenellä.

- Suomen pitkän aikavälin vahvuuksiin kuuluu luotettavien julkisten instituutioiden lisäksi peruskoulutuksen taso, naisten osallistuminen työmarkkinoille ja innovaatiopotentiaali. Näitä vahvuuksia kannattaa nyt ylläpitää. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tasa-arvoisen ja laadukkaan perusopetuksen turvaamista, naisten työelämään osallistumisen tukemista sekä korkeakouluihin ja innovaatiotoimintaan investoimista.

"Nyt voisi olla tasa-arvotekojen aika"

Urpilaisen mukaan Eduskunnan budjettikäsittelyssä ja kolmikantaisissa työllisyysneuvotteluissa voitaisiin tehdä osaamista ja naisten työssäkäyntiä tukevia päätöksiä.

- Yksi myönteinen keskustelun avaus on joustavuutta ja tasa-arvoa lisäävä perhevapaauudistus, jota SAK on esittänyt. Jos Suomessa päästäisiin 25–44-vuotiaiden naisten työllisyydessä Ruotsin tasolle, koko työllisyysaste nousisi noin 1,5 prosenttiyksikköä. Nyt voisi olla tasa-arvotekojen aika, Urpilainen ehdottaa.

Uutiset