Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Uusi Kokkola - terveyttä, sivistystä ja menestystä

05. lokakuuta 2008

Uusi Kokkola - terveyttä, sivistystä ja menestystä

Elämme poikkeuksellista aikaa. Maailman talous myllertää historiallisella tavalla, ja Kauhajoen traaginen tapaus synnytti monenlaisia tunteita. Samalla maamme valmistautuu kolmen viikon päässä oleviin kuntavaaleihin.

Kuntavaaleissa on kysymys meidän kaikkien yhteisestä arjesta. Hyvä ja toimiva arki edellyttää laadukkaita palveluita ? olimmepa sitten opiskelijoita, palkansaajia, yrittäjiä tai eläkeläisiä. Jos ei palvelut toimi, ei arkikaan ole hyvä. Tämä on myös SDP:n viesti.

Olemme SDP:ssä rakentaneet kuntavaaliohjelmamme ?Kolme unelmaa ? yhdeksän tekoa? tavallisten suomalaisten unelmien pohjalle. Terveys, sivistys ja menestys ovat suomalaisten unelmia, joita me haluamme olla edistämässä kuntien valtuustoissa.

Ensinnäkin terveys. Myös Keski-Pohjanmaan useassa kunnassa on kärsitty lääkäripulasta. SDP haluaa käynnistää terveyskeskusten laaturemontin. Olemme varanneet siihen vaihtoehtobudjetissamme 150 miljoonaa euroa rahaa. Se pitää sisällään toimenpiteitä, joilla parannetaan terveyskeskusten arvostusta ja houkutteluvuutta työpaikkana.

Meidän mielestä tarvitsemme paikallisen remontin myös uuden Kokkolan perusterveydenhuollon palveluihin. Tavoitteena tulee olla, että kaikki lääkärin paikat ovat pysyvästi täynnä. Eläkeläisten ja lapsiperheiden jonotuttamisen on aika loppua.

Toiseksi sivistys. SDP haluaa tehdä Suomesta perhepolitiikan mallimaan. Tämä edellyttää lisäpanostuksia perheisiin, lapsiin ja nuoriin. Haluamme turvata jokaiselle lapselle ja nuorelle oikeuden pieneen opetusryhmään niin päiväkodeissa kuin kouluissakin. Vain sitä kautta opettajalla on mahdollisuus aidosti välittää jokaisesta oppilaasta.

Valtakunnallisesti emme näytä saavan lakia opetusryhmän maksimikoosta, kun hallituspuolueet sitä vastustavat. Tämän vuoksi SDP tekee valtuustoaloitteen, jotta uuden Kokkolan opetusryhmien maksimikoosta tehdään päätös uudessa valtuustossa.

Kolmanneksi menestys. Menestyäksemme myös tulevaisuudessa Suomen pitää olla entistä ympäristötietoisempi. Tästä syystä SDP haluaa panostaa joukkoliikenteeseen. Edullinen ja toimiva joukkoliikenne pitää olla aito vaihtoehto myös muuallakin kuin suurissa kaupungeissa. SDP haluaa toimivat bussiyhteydet myös uuden Kokkolan alueelle. Vanhuksien pitää päästä asioille myös kauempaa edullisesti ja helposti.

Suomi on rakennettu suurilla unelmia ? äänioikeus, itsenäisyys, peruskoulu. Näiden tavoitteiden toteutuminen on vaatinut tekoja, tulevaisuudenuskoa ja yhteistyötä. Näitä tarvitsemme myös tänään. Tarvitsemme unelmia yhteiskunnan rakennuspalikoiksi myös 2000-luvulla. Ne näyttävät suuntaa tulevaisuudelle.

SDP on esittänyt omat unelmansa: terveys, sivistys ja menestys. Olemme esittänet myös yhdeksän konkreettistä tekoa, joilla niitä tehdään todeksi. Nyt on ihmisten vuoro ottaa kantaa, millaista arkea me yhdessä rakennamme uudessa Kokkolassa.

Hyvää syksyä!

Uutiset