Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Verokeinotteluun puututaan

21. marraskuuta 2011

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan on erittäin tärkeätä, että kansainvälisen verokeinottelun torjunnassa vihdoinkin päästään eteenpäin.

- Veronkierto-ongelmaan puututaan monesta eri suunnasta. Harmaan talouden vastaisella ohjelmalla tähtäämme kotimaisen tilanteen tervehdyttämiseen. Elinkeinoverotuksen kautta taas voimme puuttua korkojen vähennysoikeuteen ja sitä kautta veroparatiisien ja muiden matalan verotuksen valtioiden toiminnan vaikeuttamiseen ja rajoittamiseen.

Julkisuudessa keskustelua vähennysoikeuden väärästä käytöstä on ollut erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien kohdalla. Esimerkiksi joidenkin palvelutuottajien maksamien verojen pieni määrä on herättänyt ihmetystä. Tällä hetkellä lainsäädännössä ei ole erityisiä korkovähennysoikeutta rajoittavia säännöksiä. Säännöksiä valmisteltiin jo edellisen hallituksen aikana, mutta ne eivät vielä johtaneet lainsäädäntöön.

Urpilaisen mukaan tähän verokeinottelun mahdollistaneeseen lainsäädäntöön tulee nyt muutoksia.

Harmaan talouden torjunta on hallituksen merkittävimpiä painopistealueita. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee huomenna tiistaina valtiovarainministeriön ehdotusta, jonka mukaan rajoittamatonta korkojen verovähennysoikeutta tarkistettaisiin jo vuoden 2012 aikana.

Uutiset